Home Nieuws
Wandeling Nabbegat Tweede Pinksterdag PDF Afdrukken E-mailadres
zondag, 28 mei 2017 22:28

Begeleide wandeling over Nabbegat op tweede Pinksterdag

De wandelwerkgroep van Heemkundekring Zeeland heeft een nieuwe wandeling uitgezet. Deze keer wandelen ze over buurtschap Nabbegat in Zeeland. Tijdens die wandeling van ongeveer twee uur vertellen zij U over de geschiedenis van Nabbegat en zijn bewoners o.a.: de Mariagrot, Haras Campo Verde, Phoenix , De Ontginning  en de Meijerse hoeve.

Ook de natuur komt danig aan haar trekken: Wandelen over boerenland,  Landgoed Nabbegat van de familie Jans, Nabbegatse berg, bolle akkers, ijzer-oerbank, breuk en breukranden. Na afloop weet u daar alles van!

U kunt aan deze wandeling deelnemen, tegen betaling van 3 euro, inclusief een kopje koffie na afloop. Kinderen kunnen gratis deelnemen.

Verzamelen op maandag 5 juni (tweede Pinksterdag) om 11.00 uur op het parkeerterrein van de familie Fleuren, Schaijkseweg 11, Zeeland.

Aanmelden is niet nodig.

P.S. Leden kunnen deze wandeling al op 29 mei meemaken.

Laatst aangepast op zondag, 28 mei 2017 22:31

Nieuwe voorstelling Film Zeeland 1961 PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag, 16 maart 2017 21:09

Er zijn nu vier voorstellingen geweest van de film over Zeeland in 1961.

De geplande voorstellingen op 28 april en 29 april zijn al bijna uitverkocht.

Omdat de belangstelling nog steeds groot is, hebben we een nieuwe voorstelling gepland.

U kunt kaartjes (a 1,50 euro) bestellen voor donderdag 11 mei 2017.

Dat kan bij:

Gerard Selten, Voor-Oventje 5, telefoon 0486-451924

Piet van Gerwen, Marienweerd 4, telefoon 0486-411332

Piet Huvenaars, Korte Dijk 5, telefoon 06-44378506

Theo Verstegen, Kerkstraat 69, telefoon 0486-451650

Tijdens openingstijden kunt u ook terecht in het heemhuis op Kleine Graspeel 3b.

Laatst aangepast op zaterdag, 15 april 2017 14:00

Ruim 50 jaar terug in de tijd PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag, 02 maart 2017 08:21

In samenwerking met voetbalclub Festilent organiseren we op maandag 20 maart een speciale filmavond. We vertonen dan de film die in 1961 in Zeeland is gemaakt, in opdracht van Festilent.

Een professioneel filmteam is toen met een draaiende camera door Zeelandse straten gereden en heeft in diverse buurtschappen gefilmd. Bij verschillende bedrijven is even rondgekeken. En ook de schoolkinderen uit die tijd staan er uitgebreid op.

De film is jarenlang goed bewaard gebleven en is nu opnieuw digitaal gemaakt.

Plaats: Heemhuis

Datum: 20 maart 2017

Aanvang: 20 uur

Entree: 1,50 euro

Omdat we een grote drukte verwachten, kunt u al een kaartje kopen in de voorverkoop. Er worden slechts 80 kaartjes verkocht. En vol is vol.

Waar kunt u kaartjes kopen?

Heemhuis, alleen op woensdagmiddag of maandagavond.

Piet van Gerwen, Marienweerd 4, Zeeland

Gerard Selten, Voor-Oventje 5, Zeeland

Piet Huvenaars, Korte Dijk 5, Zeeland

Laatst aangepast op donderdag, 02 maart 2017 08:21

Een Zeelandse WATER avond PDF Afdrukken E-mailadres
woensdag, 08 februari 2017 23:03

Op 20 februari geeft de heer Ernest de Groot een presentatie in het heemhuis met als onderwerp: Water en waterbeheer in Oost-Brabant en speciaal in Zeeland (NB) en de Maashorst. Aanvang is 20.00 uur. Entree 1,50 euro, Leden gratis.

Dhr. Ir. E.H.J.M. (Ernest) de Groot is lid van het Dagelijks Bestuur van waterschap Aa en Maas. Hij is tevens Loco Dijkgraaf van dit waterschap. Hij was in 2014 en 2015 de “Bijna Groenste Politicus van Nederland”. Hij gaat tijdens de dia-lezing in op het belang van water en waterbeheer in Oost-Brabant i.h.a. en Zeeland en de Maashorst i.h.b. De volgende onderwerpen zullen de revue passeren op het terrein van ruimte, water, milieu en natuur en landschap: historie waterschap en waterbeheer, waterconservering, waterberging/waterbuffering, waterafvoer, beregening, drinkwaterwinning, riolering, rioolwaterzuivering, beekherstel, ecologische verbindingszones, vismigratie, breuken en wijst herstel, klimaatverandering en ruimtelijke klimaat adaptatie. Het wordt al met al een zeer gevarieerde Zeelandse water avond.

Laatst aangepast op donderdag, 09 februari 2017 08:14

Mieke van Gerwen wint 1e Heemkunde foto-kwis PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door T. Peters
dinsdag, 24 januari 2017 11:04

Na 5 jaar Dialectquiz was het nu tijd voor een Zeelandse Fotokwis.

Tiny had 20 foto’s gemaakt in Zeeland waarover vragen werden gesteld.

Sommige vragen lieten mooi zien, hoe veel details je ontgaan als je ergens dagelijks langs komt.

Met een ruime voorsprong werd Mieke van Gerwen de winnaar van deze eerste Foto-kwis.

Van harte proficiat.

«StartVorige12345678910VolgendeEinde»