Home Agenda
Agenda
Publiekswandeling over Nabbegat op tweede Pinksterdag. PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door P. van Gerwen
vrijdag, 02 juni 2017 12:55

Publiekswandeling over Nabbegat op tweede Pinksterdag.
De wandelwerkgroep van Heemkundekring Zeeland heeft een nieuwe wandeling uitgezet.
Deze keer wandelen we over Nabbegat, een buurtschap van Zeeland.
Tijdens die wandeling van ongeveer twee uur vertellen wij U over de geschiedenis van Nabbegat en zijn bewoners o.a.: de Mariagrot, Haras Campo Verde, Phoenix , De Ontginning  en de Meijerse hoeve.
Ook de natuur komt danig aan zijn trekken: Wandelen over boerenland,  Landgoed Nabbegat van de familie Jans, Nabbegatse berg, bolle akkers, ijzer-oerbank, breuk en breukranden.
U kunt aan deze wandeling deelnemen, tegen betaling van 3 euro, inclusief een kopje koffie na afloop. Kinderen kunnen gratis deelnemen.
Verzamelen op maandag 5 juni (tweede Pinksterdag) om 11.00 uur op het parkeerterrein van de familie Fleuren, Schaijkseweg 11, Zeeland

Laatst aangepast op woensdag, 14 juni 2017 13:18

Nabbegat wandeling 29 mei ipv 22 mei PDF Afdrukken E-mailadres
vrijdag, 19 mei 2017 20:01

Beste leden van Heemkundekring Zeeland,

Op onze jaaragenda staat een excursie gepland op maandag 22 mei.

We hebben dit jaar gekozen om te gaan wandelen op Nabbegat.

Onze werkgroep Wandelingen heeft veel tijd en energie besteed om in die buurtschap een interessante wandeling te maken. Wij mogen als eerste deze wandeling meemaken.

De gidsen kunnen op die manier nog eens oefenen voor de publiekswandeling die op 5 juni gaat plaats vinden.

Na afloop krijgen we dan ook de mogelijkheid om onze opmerkingen aan de wandelwerkgroep door te geven.

De datum is een week opgeschoven, naar maandag 29 mei.

Om de invallende duisternis voor te zijn, start de wandeling al om 19.00 uur.

U bent welkom bij de familie Fleuren op Schaijkseweg 11 om uw fiets of auto te parkeren.

Voor koffie en thee wordt natuurlijk gezorgd.

Samengevat:

Op 22 mei geen ledenbijeenkomst.

Op 29 mei om 19.00 uur verzamelen we op Schaijkseweg 11 te Zeeland.

De wandeling duurt ongeveer 2 uur en is niet geschikt voor rolstoelers of mensen die heel slecht ter been zijn. Er wordt ook gewandeld buiten de paden, dus neem geschikte wandelschoenen mee.

Met vriendelijke groeten,

Jaarvergadering 2017 op maandag 27 maart 2017 PDF Afdrukken E-mailadres
maandag, 27 maart 2017 16:54

Beste leden van Heemkundekring Zeeland,

Hierbij nodigt het bestuur U uit voor de jaarvergadering van Heemkundekring Zeeland op maandag 27 maart 2017 om 20.00 uur in het Heemhuis "De Hooge Raam" Kleine Graspeel 3b te Zeeland

Agenda:

1.Opening.

2.Ingekomen stukken.

3.Bestuursmededelingen.

4.Algemeen jaarverslag over het verenigingsjaar 2016 (is bijgevoegd).

5.Financieel jaarverslag over het verenigingsjaar 2016 en begroting 2018. (wordt ter plekke door de penningmeester toegelicht)

6.Verslag kascommissie en verkiezing nieuw kascommissielid.

7. Bestuursverkiezing.

Aftredend zijn de bestuursleden Piet Huvenaars en Tiny Peters en zij stellen zich beiden herkiesbaar. Het bestuur stelt voor om beide kandidaten opnieuw te benoemen. Eventuele andere kandidaten voor het bestuur kunnen zich schriftelijk vóór aanvang van de vergadering bij de secretaris aanmelden.

8.Rondvraag.

9.Sluiting Jaarvergadering.

10. Pauze.

11. Presentatie van de werkgroep Archief.

Maandag 23 januari eerste ledenvergadering 2017 en Fotoquiz PDF Afdrukken E-mailadres
maandag, 23 januari 2017 09:52

Maandagavond 23 januari is het de eerste ledenbijeenkomst van 2017 in het heemhuis.

In de afgelopen jaren kon u op dat moment meedoen met een dialectquiz.

Maar dit jaar hebben we gekozen voor een Zeelandse Fotoquiz.

Natuurlijk is daarbij ook een prijs te winnen, naast de eeuwige roem.

Aanvang is 20.00 uur.

En op woensdagmiddag 25 januari is de tentoonstelling over het Rijke Roomse leven voor het laatst open.

Als u de stukken nog eens op uw gemak wilt bekijken, dan is dit de laatste kans.

Open van 14.00 tot 16.00 uur.

2de Kerstdag tentoonstelling Het rijke Roomse leven PDF Afdrukken E-mailadres
zondag, 25 december 2016 10:45

Met uniek materiaal uit onze Kerk van de familie Huijsmans, dit moet u gezien hebben.

«StartVorige12345678910VolgendeEinde»

Pagina 1 van 15