• Heemkundekring Zeeland
  • Nieuws
    • Laatste nieuws
    • Zeeland in verleden en heden
    • Uitgelicht
    • Wandelingen
    • Een schoolwerkstuk of -spreekbeurt over Zeeland?
    • Links
  • Collecties
    • Ik zoek een Zeelandse foto
    • Ik zoek een boek over Zeeland
    • Ik zoek een bidprentje uit Zeeland
    • Ik zoek een voorwerp uit Zeeland
    • Grafzerken in Zeeland
    • Schup en Schoefel
  • Vereniging
    • Lid worden
    • Bestuur
    • Werkgroepen
      • Werkgroep Tentoonstellingen
      • Werkgroep Archief
      • Werkgroep Liederentafel
      • Werkgroep Heemtuin
      • Werkgroep Scholen
      • Werkgroep Archeologie
      • Werkgroep Kerkhof
      • Werkgroep Onderhoud en Restauratie
      • Werkgroep Wandelingen Cultuur en Natuur
    • De Hooge Raam
    • Privacy
    • ANBI
  • Winkel
  • Contact
  • Zoek
  • Menu Menu
heemkundekringzeeland.nl
  • Mail
  • Facebook
  • Youtube

Recept Drabbelkoeken uit 1958 van de firma Koopmans

13 april 2022/in Nieuws /door gerwen

Nodig:

  • 150 gram Koopmans Tarwebloem “Kristal”
  • 100 gram Koopmans zuiver Boekweitmeel
  • 200 gram suiker
  • 1 ei
  • 3 theelepeltjes fijne kaneel
  • 3 dl melk
  • iets zout
  • kalfsvet en reuzel om te bakken

Klop het ei met iets zout, voeg het meel, de kaneel en de suiker, roerende toe en verder onder roeren bij gedeelten de melk. Maak het vet in een klein steelpannetje zo warm, dat er een blauwe damp afkomt. Laat het deeg door de drabbelkoektrechter in het hete vet lopen, terwijl de trechter steeds langzaam wordt rondgedraaid, zolang tot er voldoende deeg in is voor een drabbelkoek. Bak deze aan beide zijden lichtbruin, neem hem dan met een schuimspaan uit het vet, laat hem goed uitdruipen en leg hem in een klein kommetje, om de bolle vorm te krijgen, gedurende het hard worden. Laat hem daarna nog even uitdruipen op grauw papier. Bewaar de drabbelkoeken in een trommel.

In een latere versie van dit recept is het kalfsvet en reuzel vervangen door boter of slaolie.

 

Bron: De Archiefkok, foto: samenuitenthuis.wordpress.com

Deel dit stuk
  • Deel via Facebook
  • Deel via Twitter
  • Delen via WhatsApp
  • Delen via e-mail
https://heemkundekringzeeland.nl/hkkz/wp-content/uploads/2022/04/een-koekenbakster-te-allingawier.jpg 778 1037 gerwen https://heemkundekringzeeland.nl/hkkz/wp-content/uploads/2021/03/HKKZ-logo-2.svg gerwen2022-04-13 11:47:222022-04-13 11:47:22Recept Drabbelkoeken uit 1958 van de firma Koopmans

Nieuws

  • Lentewandeling Nabbegat, zondag 5 maart4 maart 2023
  • Tentoonstelling van hobbyisten, verzamelaars en kunstenaars12 december 2022
  • Recept Drabbelkoeken uit 1958 van de firma Koopmans13 april 2022
  • In memoriam: Peter Poorts27 januari 2022
  • Zeelandse doden gaan leven met QR-code21 mei 2021
  • Een schoolwerkstuk of -spreekbeurt over Zeeland?12 mei 2021
Naar alle artikelen ❯

Alle Zeelandse collecties

Alles over ‘Zeeland in verleden en heden’

Uitgelicht: bijzondere verhalen

Laatste nieuws en agenda

Nieuws

  • Laatste nieuws
  • ‘Zeeland in verleden en heden’
  • Uitgelicht: bijzondere verhalen
  • Wandelingen
  • Een schoolwerkstuk of -spreekbeurt over Zeeland?
  • Links

Collecties

  • Ik zoek een foto uit Zeeland
  • Ik zoek een boek over Zeeland
  • Ik zoek een bidprentje uit Zeeland
  • Ik zoek een voorwerp uit Zeeland
  • Grafzerken in Zeeland

Heemkundekring Zeeland

  • Lid worden
  • Bestuur
  • Werkgroepen
  • Privacy
  • ANBI
  • Winkel

Heemhuis De Hooge Raam

  • Contact en route
  • Openingstijden

© 2021 | Heemkundekring Zeeland | Site ontwerp en uitvoering: Gerwen online en offline reclame
  • Mail
  • Facebook
  • Youtube
Word lid en ontvang het magazine ‘Zeeland in verleden en heden’ #5 Uitgelicht: Voor-Oventje 32 (Café ’t Oventje)
Scroll naar bovenzijde